1. Automatikus archiválási szolgáltatás

    Gyakran találkozunk azzal a kéréssel, hogy az ügyfél szeretné learchiválni a régi leveleit, ezáltal gyorsabb a mindennapi és kényelmesebb munka. Mi ebben az esetben az automatikus archiválási szolgáltatást javasoljuk, mert ez biztonságos.
    A szolgáltatás technikai megoldása egy automatikus archiválási módszer, amely egy szolgáltatás az ügyfél éles fiókjából automatikusan átemeli egy meghatározott időszaknál régebbi leveleket egy a szerveren kialakított archív fiókba.
    A megoldás technikailag a következő képen néz ki:

    Jelenleg van a teszt.elek@cegnev.hu e-mail cím, és az ehhez tartózó éles postafiók. Létrehozunk egy fiókot archiv.teszt.elek@cegnev.hu Az archiválási funkció a meghatározott időnél (pl. két évnél) régebbi leveleket automatikusan áthelyezi ebbe a fiókba.

    A levelező kliensben ez a fiók be lesz állítva, és ha szükséges egy régi levél, innen könnyedén előkereshető, illetve webmail -en (https:// webmail.adminmail.hu ) szintén elérhető az archiv fiók.

    Miért jó ez?
    A levelezésnél a napi munkában az esetek 95% -ban a három-hat hónapnál régebbi levelekkel dolgozunk, holott több éves levelezés van a fiókunkba. Ezáltal egy levél keresése sokkal hosszabb idő, illetve az egész levelelző kliens működését nagymértékben lassítja a rengeteg levél.
    A lokális archiválással ellentétben a régi levelek nem vesznek el egy gépcsere vagy egy újratelepítés során.

    Az archiválási díj a fizetett össztárhely díjának 10 % felára.

  2. Lokális archiválási megoldás (általunk nem támogatott megoldás)

    Lehetőség van az archivált levelek lokális illetve hálózati tárolására. Ezt a megoldást csak Thunderbitd klienst használó és megfelelő hálózati tárolóval rendelkező ügyfeleink részére lehet biztosítani, az AdminSys ezen levekek meglétére nem tud érdemben felelőságet vállalni.

    A megoldás lényege, hogy az archiválást egy lokális mappában végezi a Thunderbird, és ennek a mappának a tartalmát szinkronizáljuk egy hálózati tárolóra.

    A telepítést természetesen mi is be tudjuk állítani, de ezt az ügyfél is meg tudja csinálni.

    • a Thunderbirs -höz le kell tölteni egy kiegészítést, nevezetesen a LocalFolders -t
    • Létre kell hozni valamelyik meghajtóra egy VEZETEKNEV_KERESZTNEV_ARCHIV
    • Létre kell hozni a Thunderbird -ben egy lokális mappát-t a neve VEZETEKNEV_KERESZTNEV_ARCHIV és a tartalmának a fenti mappa legyen kijelölve
    • csak az archiv mappát kell megadni létrehozásra a mappák közül
    • A fióknál be kell állítani az archiválást (Egyetlen mappában és a mappastruktúra megtartásável)
    • le kell tölteni a Synology Client Drive programot
    • a Synology -n létre kell hozni egy megfelelő mappát (ezt mi díjmentesen elvégezzük)
    • be kell állítani, hogy a lokális mappa szinkronizálódjon ebben a hálózati mappába